Monday, 9 June 2014

THE PLAYGROUND DRESS


 I bought a jeans dress on sale from Freddies of Pinewood that I thought would be great for when hanging around the playground with Dag and still look alright for wherever we might go after that, or to perhaps just pull upon another more delicate dress.


And it has huge pockets for all my stuff, which is good for when we just head out to play so I don't need to take my purse along.


9 comments:

Inês Castelo said...

I've had my eye on that dress for a while and now that I see you wearing it I'm totally gonna buy it! so confy and simple for my countryside lifestyle :) you look simply gorgeous!

Unknown said...

nice blog.

fashion trendy lyf

Anonymous said...

Superfint! Du är alltid så otroligt vacker!! Hur är den i storleken tycker du? Ska man beställa den storlek man har eller gå upp/ner i storlek? Jag undrar om den är så rak i modellen eller om kjoldelen är lite utställd? Vad är det för tyg?
Kram!
/Lotta

WendyB said...

Love these pix. They're like glamorous domestic bliss!

The Freelancer's FashionBlog said...

Inês: thanks! I'm very happy with it, super practical and easy to wear around the farm and when we are out playing in the city too :) I made the skirt a few cm shorter, it was very easy to take in.

Lotta: Tack! Kjolen är lite mera vid i verkligheten än hur den framstår på bilderna (bättre så i mitt tycke). Jag förkortade min med några cm eftersom den gick lite väl långt ned på vaden. Tyget är ett tunt och mjukt jeanstyg, men ändå stadigt, som har töjt en aning men inte särskilt mycket med användning. Mitt midjemått var spot on enligt deras storlekstabell och det var absolut den rätta storleken för mig, satt som smort! Men svårt därför att säga ifall man bore gå upp eller ner ifall man är emellan storlekar -skulle kanske ta den större och sedan ta in och trixa med den ifall den blir för stor annanstans (typ ta upp i axlarna i såfall; överdelen är ganska lös men det hör ju till modellen. Det var superlätt att sy upp kjolen, enkelt tyg att sy i).

Anonymous said...

Tusen tack för info! Ja, det var just det där med hur rak den var i modellen som jag funderade på. Jag tänker att om den är rätt storlek i midjan så kanske den är för tajt runt höften/stussen. Den såg så himla rak ut i modellen på fotona på deras hemsida och på tjejen på bilderna. Själv är jag inte lika "rak" i kroppen som henne och det var det som gjorde mig fundersam på rätt storlek. Men då är det bara att beställa sin storlek baserad på ens midjemått och hoppas på att den är normal runt höft/stuss? Jag undrar också om hur du tyckte att det var att beställa från dem? Betalade du med Paypal eller kort? Var de snabba att skicka?
/Lotta

The Freelancer's FashionBlog said...

Lotta : jag har ganska stor skillnad i midja-höftmått, nästan 30cm; kjolen är nog såpass utsvängd att jag tror de flesta inte har något problem. Betalade me PayPal (etalar alltid med PP då det går, enklast så för mig) och paketet kom ganska snabbt, typ inom två veckor!

Porcelina said...

What a super and practical choice! It looks great on you, you wear it so well! I've enjoyed catching up on your posts, your one about your past life working on the docks was very interesting. It's hard to imagine such a super glamorous lady working in reflective uniform, but I do indeed remember seeing pics of you in uniform when I first started following your wonderful blog. x

Anonymous said...

Tack än en gång för utförligt svar! Jättesnällt! Nu är klänningen beställd och jag längtar tills den kommer.
Ha nu en riktigt fin sommar!
/Lotta